Chilli papričky se pěstovaly již v předkolumbovské době, za dob indiánů. Lidi je milují pro jejich jedinečnou chuť a pozitivní účinek na lidský organismus.
Chilli papričky jsou známé především svou ostrostí a ve spojení s kávou, jsou opravdovou výzvou pro naše chuťové pohárky. Chilli podporuje krevní oběh, zahřívá tělo, podněcuje chuť k jídlu a ve větším množství působí také jako afrodisiakum.
Ve spojení s kávou pak chilli tvoří unikátní nápoj, který nejen že zahřeje, ale zároveň prokrví tělo a vybudí imunitní systém
Dva způsoby přípravy:
- do šálku kápněte 2-3 kapky tabasca a následně do stejného šálku připravte espresso (jedinečná nakopávačka, hlavně po ránu v zimním období).
- nasekejte jednu papričku, a následně přidejte do namleté kávy před spařením horkou vodou.
Na závěr pak můžete do kávy přidat ještě čtvereček hořké čokolády nebo skořici.