Etiopian Washed Yirgacheffe
Pikantní avšak příjemné citrusové tóny, mléčná čokoláda, čajové lístky, vyvážené měkké, hladké tělo s příjemnou kyselostí.
Kategorie: | 100% Arabica |
---|---|
Provincie: | |
Region: | Sidamo |
Stanice zpracování: | |
Zpracování: | mokré (plně praná) |
Odrůda: | |
Sklizeň: | říjen - prosinec |
Nadmořská výška: | 1.600 – 1.900 m.n.m. |
Pikantní avšak příjemné citrusové tóny, mléčná čokoláda, čajové lístky, vyvážené měkké, hladké tělo s příjemnou kyselostí.
Region Yirgacheffe se nachází jižně od etiopského hlavního města Addis Ababa. Jedná se o nejjižnější a nejproduktivnější provincii v zemi. O oblasti Yirgacheffe se všeobecně ví, že má ty nejlepší klimatické podmínky pro pěstování kávy. To je dáno vysokými nadmořskými výškami mezi 1600 - 1900 metry, vydatnými srážkami, optimální teplotou a půdou bohatou na minerály a živiny.
Kávy z regionu Yirgacheffe jsou považovány za vysoce kvalitní s jedinečnými sladkými příchutěmi citrusů a květin. V šálku lze také sledovat ideální rovnováhu mezi kyselostí a tělem. U etiopských kávy znamená stupeň zpracování 2, že se jedná o kávu pranou. Rozdíl mezi označením GR. 1 a GR. 2 pak spočívá v počtu defektů. Zatímco v případě označení GR. 1 se jedná o 0 až 3 defekty (což jsou v podstatě raritní kávy), tak v případě Gr. 2 lze očekávat 4 až 12 defektů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.