Guatemala káva
Již více než 100 let je pěstování a produkce kávy základem ekonomického rozvoje Guatemaly, což také dokazuje fakt, že tato země byla největším producentem kávy ve Střední Americe většinu 20. století a začátek 21. století až do roku 2011, kdy vedoucí pozici převzal Honduras.
V Guatemale se pěstuje zejména odrůda Arabika, a to v různých variacích. Co se zpracování týče nejčastěji jsou kávová zrna zpracovávána mokrou metodou i když poslední dobou čím dál více na popularitě nabývá zpracování kávových zrn polopromytím či suchou metodou. Guatemala profituje zejména ze svého výhodného umístění, díky čemuž má nejen výborné klima pro pěstování kávy, úrodnou půdu a dostatek dešťů, ale také možnost pěstování ve vyšších nadmořských výškách.
Z historického hlediska se káva do Guatemaly pravděpodobně dostala až počátkem 18. století a od té doby postupem času získávala na důležitosti, zejména pro ekonomiku celé země.
Cibetková káva - ochutnej nepoznané! Ochutnejte praženou zrnkovou cibetkovou kávu z naší jednodruhové plantáže...
Vážení milovníci kávy, rádi bychom vás seznámili s naší malou rodinnou pražírnou, která vznikla nad šálkem kávy v...